Budapest Kupa, 3. forduló: REAC – 43. SZ. ÉPÍTŐK SK 2:0 (0:0)

  • 2019-02-16

2019.02.16. szombat 13-óra, Budai II László stadion:

Berencsi 6 –

Csertek 6 (Juhász 57p 6), Demeter 6, Kovács D. 6, Kóródi 6, Gergely 6 –

Gerhardt 6, Varga D. 6 (Cséka 70 0), Szabados 6, Balazsin 6 –

Vécsi 6

Emecz Viktor:Gratulálok a csapatomnak! A két kapott gól ellenére, mindenki fegyelmezetten tette a dolgát és kis szerencsével, illetve több cserével akár meglepetést is okozhattunk volna. Erre a teljesítményre lehet alapozni a bajnokságban, méltó ellenfele voltunk a nagyobb játékerőt képviselő REAC-nak.”IMG_9503Bár az edzőmeccseken zömében a bőség zavarával küzdött a csapat, az év első tétmérkőzésén majdnem a kiállás problémájával kellett szembesülnie a szakmai stábnak. Összesen 14 játékosról kellett lemondani, különböző okok miatt a ezen a mérkőzésen! Így aztán amúgy sem nyomta az esélyesség terhe a mieinket a bajnoki listavezető (tavalyi bajnok és kupa győztes) elleni mérkőzésen, így viszont tényleg csak a játék örömében bízhattak előzetesen a szurkolóink.IMG_9505Ősszel mindkét csapat könnyen vette a kupa akadályokat, ez különösen a hazaiakra igaz, akik játék nélkül jutottak a 3. fordulóba. Az 1. fordulóban erőnyerők, a 2.-ban pedig játék nélkül jutottak túl a Blsz3-as Inter CDF SE ellen (3:0). A mieink útja ennél valamivel izgalmasabb volt. A Blsz3-as Goldball ellen 4:2-vel, majd a szintén Blsz3-as Budatétény ellen 7:3-al jutottunk el idáig.IMG_9506A találkozóra – némi meglepetésre – a REAC stadionban került sor, februárban “nem szokás” füves pályán rendezni mérkőzést. Mindenesetre az időjárás kegyes volt ezen a napon a szereplőkhöz.

IMG_9508Ahogy arra lehetett is számítani az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat. Azonban ma emberére találtak a mieinkben, akik rendkívül fegyelmezetten és nagy odaadással játszottak ezen a napon.

IMG_9528Az első haza lehetőségre 26 percet kellet várni, amikor is egy védelmünk mögé löbbölt labdával a hazai center Töröcsik ugrott ki a térfelünk közepéről, de a 16-oson kívülről a kifutó kapusunk kezébe emelt! IMG_9560Válaszként Kóródi lőhetett kapura egy beadás utáni lecsorgót, az erővel nem is volt gond, csak az irányzékkal.IMG_9548A félidő hajrájában még egy alkalommal veszélyeztettek a hazaiak, bár ez nem volt olyan nagy helyzet. Egy jobb oldalról laposan bepasszolt labdát Töröcsik lőhetette kapura 11 méterről, de az előtte védekező tömegből Demeter lábán felperdült és szögletre pattant.

IMG_9569Ezzel zárult a félidő. Meddő hazai fölénnyel és lelkesen, fegyelmezetten védekező csapatunkkal.IMG_9597A II. félidő első 15 percét megnyomta a REAC. Ez gyorsan gólban is megmutatkozott. A 48. percben egy bal oldali beadás átszállt a jobb oldalra, ahonnan a büntetőterületen belülről, az alapvonal közeléből azonnal vissza löbbölték a labdát a hosszú kapufához, Kacsó pedig egyedül maradt és a gólvonalról a hálóba stukkolt 0:1. Lendületben maradt a hazai együttes. Egy kiugratás után a kifutó Berencsi fogott egy 13 méteres lövést! Majd volt még egy-két veszélyes beadás is, amit megúsztak a mieink.

IMG_9609Szerkezetet váltottunk és most már nagyobb erőket fordítottunk a támadásokra is. És bizony egy kis szerencsével össze is jöhetett volna az egyenlítés. Természetesen továbbra is többet volt a labda a hazaiaknál, ők irányították a játékot, de most már a mieink támadásai is ültek.

IMG_9637Először Balazsin térfél közepi pontrúgása majdnem megtalálta a hosszú ötösön Kóródit, de a kapus megzavarta a védőnket és mellé csorgott a labda. Aztán viszont két nagyon komoly egyenlítési lehetőséget puskáztunk el.

IMG_9626Előbb Szabados ment el a jobb szélen, a tizenhatoshoz érve 3-4 hazai játékoson áthámozva magát, majd befelé, a büntetőterületen belülre húzott és laposan a középen érkező Vécsihez játszott, aki hatalmas helyzetben estében rosszul találta el a labdát, ami még így is majdnem jó lett, de a már elvetődött kapus fekvő helyzetből vissza tudott nyúlni és kipiszkálta a gólba pörgő labdát!

IMG_9583Nem sokkal később, egy jobb oldali beadás után kavarodás alakult ki a hazai ötösön, melynek végén egy felszabadítani igyekvő hazai védő, a lőni akaró Gergely lábára rúgta a labdát, ami így a hazai keresztlécről vágódott vissza a mezőnybe!

IMG_9638A meccs hajrájához közeledve a hazaiak is megzörgették a kapufát, egy 18 méterről középről elvégzett pontrúgás a jobb oldalsó kapufáról pattant ki. Majd egy beadás után Gerhardt fejelhetett 7 méterről kapura, de a kapus könnyen fogta a próbálkozást.

IMG_9557A meccs végül a 88. percben dőlt el végleg. Egy pontatlan hátra passzal Kovácsnak vissza kellett fordulnia, de nem kellően fedezte a labdát, így az őt támadó Kasza – mielőtt a védőnk haza passzolhatott volna – a térfelünk közepén elsodorta tőle a labdát, majd egészen a 16-osig szaladt, ahol a kifutó Berencsi lába mellett 14 méterről a rövid, bal alsóba gurított 0:2.

IMG_9613Összességében helytálltunk. Több kulcsember és elég csere hiányában ez igen biztató volt. Végig nagy fegyelemmel, koncentrálva, vállvetve és egymásért küzdve játszottak a fiúk. A hazaiak irányították a játékot, folyamatos nyomást gyakoroltak ránk, de ez a nyomás (különösen az első játékrészben) igencsak meddőre sikeredett. 0:1 után pedig egy kis szerencsével az egyenlítés is összejöhetett volna. A mai meccs is bizonyította egyik edzőmeccs sem hasonlítható a tétmeccs hangulatához. Feszült, jó iramú izgalmas meccs volt. Szót érdemel még a kiváló játékvezetés is, Zám sporttárs szinte hiba nélkül vezette a találkozót. A kupa ezzel számunkra véget ért, teljes erőbedobással koncentrálhatunk a bajnokságra, ahol bizony lesz majd tennivalónk.

A jövő héten szombaton, a 16. fordulóban, szombaton 17-óra kezdéssel a Vízművek látogat hozzánk a Vasas sporttelepre.