Edzőmérkőzés: 43. sz. Építők SK – Tököl VSE 4:5 (1:4)

  • 2019-07-24

Szerdán az első edzőmérkőzésüket játszották a mieink, a Pest Megyei 1. osztályú Tököl (tavalyi 10.) csapata ellen. Ráadásul a körülmények semmilyen szempontból nem voltak ideálisak. Egyrészről a Vasas pálya helyett (filmforgatás miatt) a volt Láng pályán (Angyalföldi sportcentrum) került sor a mérkőzésre, ahol a műfű borítása – finoman fogalmazva – már megérett a cserére. Másrészről meghatározó játékosaink zöme, különböző indokok miatt kihagyta ezt a meccset.

Így aztán kupa főpróba helyett, inkább a kényszer helyzet próbát tartottak a mieink. Az első játékrész katasztrofálisra is sikeredett. A “vendégek” rendkívül könnyen játszva, az első félóra után már 4 góllal vezettek! A félidő vége előtt Gerhardt szöglet után szépített.

Fordulás után sikerült rendezni a sorainkat és alaposan fel is zárkóztunk a vendégekre. Pethő, Balazsin és Bencze góljaival egalizálhattunk volna, ha a Tököl egy 16 méteres kapufás szabadrúgás góllal végül nem fordítja véglegesen a maga javára a meccset. Kocsis lábában a hajrában, még benne maradt az egyenlítő találat.

A mieink, Berencsi (Kiss 46p) – Maczinkó (Kovács D. 46p), Pintér, Varga, Orosz – Balazsin, Szabó M. (Kovács Zs. 46p), Jencsik (Szabados 46p), Kozma (Bencze 46p) – Gerhardt, Kocsis (Pethő 46p) összeállításban játszottak (a második félidő felénél, némi visszacseréléssel).

Láthatóan játékban még nagyon messze vagyunk a csúcsformától. Pedig nincs mese, össze kell kapnunk magunkat, jövő hét szerdán (19:30-tól) már tét (MK) meccs következik, a Vízművek ellen.