Edzőmérkőzés: Szentendrei VSK – 43. sz. Építők SK 0:4 (0:0)

  • 2019-09-22

Ezen a hétvégén, a bajnokság 6. fordulójában nem léptek pályára a mieink, mert az aktuális ellenfelünk a Svábhegy FC vasárnap a Magyar Kupában szerepelt. Ellenben nem maradtunk játék nélkül, mert a hasonló cipőben járó, Pest Megyei 1. osztályban szereplő Szentendre ellen vasárnap megmérkőztek a fiúk. A hazaiak jelenleg keresik önmagukat, mivel a bajnokságban, 5 forduló elteltével még nincs pontjuk. A gondokat az is szemlélteti, hogy végül mindőssze 12 fős létszámmal fogadtak bennünket, igaz ebben még így is felülmúltak bennünket, mert mi csak 11 (!) játékossal érkeztünk a mérkőzésre.Így aztán meg is volt a “kezdőnk”, ami a Kires – Mizsei, Pintér, Varga, Maczinkó – Balazsin, Csete, Gellérfi, Szabados – Jencsik, Kocsis tizenegy volt.

Az első félidő első fele a miénk volt. Kocsis “les” gólja, Jencsik fejese, Kocsis ziccre, Balazsin és Szabados lehetőségei mind gólt is érhetett volna (ha bemennek). A félidő második felében viszont feljött a Szentendre, Kiresnek egy megpattanó lövésnél, még egy nagyot is kellett védenie.

Fordulás után azonban ismét fölényben játszottunk. A gólok viszont csak a félidő második felében érkeztek. Elsőnek Balazsin passzából közelről Kocsis talált be 1:0. Erre még jöhetett volna válasz a hazaiaktól, de egymás után két helyzetük is kimaradt. Aztán Kocsis passzából éles szögből Szabados talált a kapuba 2:0. Majd egy szemfüles labdaszerzés után Szabados 35 méterről emelt a hazai kapuba 3:0. Végül pedig Szabados passzából Jencsik közelről talált be 4:0.

Mondhatnánk, hogy minden ideális volt, mert a pálya és az időjárás is kifogástalan volt, sőt az ellenfélre sem lehetett panaszunk. A felforgatott csapatunk pedig, ha nem is sziporkázva, de rendkívül fegyelmezetten játszva nyert végül fölényesen.

A folytatásban szerdán jön számunkra a Budapest Kupa 2. fordulója az Egészség DSE csapata ellen szerdán 19:15-ös kezdéssel a II. Kerületi UFC (Panoráma) sporttelepén.