Idén is 3. helyen végeztünk a teremben

  • 2020-01-12

A tegnapi középdöntő után, ma már az egyeneskieséses szakasz következett. A sorsolás fintora következtében a középdöntőbeli ellenfelünk a BLSZ3-as Budatétény ellen ismételhettünk az elődöntőbe jutásért.

A keret számottevően nem változott az előző naphoz képest, csak Kóródit Szabados váltotta a csapatban.

A keret: Berencsi, Maczinkó, Gergely, Örkényi, Balazsin, Szabados, Szabó M., Kocsis, Gerhardt, Pintér.

Az első meccs igen simára sikeredett, a hengereltünk. Balazsin (2), Gerhardt (3), Örkényi (2), Szabados, Maczinkó góljaival 9:0-ra nyertünk a Budatétény ellen.

A folytatásban a tavalyi győztes Airnergy FC (BLSZ2) ellen léptünk pályára. 2019. januárjában szintén az elődöntőben csapott össze a két egylet, akkor igen fájdalmas vereséget szenvedtünk büntetőkkel, ráadásul 4 gólos előnyről.Sajnos két egyéni hibából hamar 2 gólos hátrányba kerültünk és végül hiába zárkóztunk folyamatosan, hiába nyomtunk a második félidőben, hiába voltak meg az egyenlítéshez (vagy akár a fordításhoz) a helyzeteink, hiába rúgott Gerhardt parádés gólokat, végül 3:4-es vereséget szenvedtünk a döntőnek beillő mérkőzésen. Góljainkat Gerhardt (2), Kocsis szerezték.

Így aztán tavalyhoz hasonlóan megint “csak” a 3. helyért játszhattunk a Pestszentimre (BLSZ2) ellenében.A csalódottság mellett a sav volt a legnagyobb ellenfelünk a bronzmeccsen, hiszen nekünk az előző meccs után azonnal pályára kellett lépnünk. Ennek ellenére kissé szenvedve ugyan, de folyamatosan 2 gólos előnyben voltunk. Egészen a meccs utolsó másodpercéig, amikor is egyenlíteni tudott az ellenfél (mentségünkre legyen mondva ekkor már 80 perce voltunk a pályán)! 6:6 lett a vége, góljainkat Szabó M., Szabados, Kocsis (2), Gerhardt (2) szerezték.Büntetők következtek (3/3)! Mivel az első két hétméterest Örkényi és Szabados gólra váltotta, az ellenfél pedig mindkettőt kihagyta (Berencsi védett és a kapufa mentett) így biztossá vált, hogy tavalyhoz hasonlóan, idén is 3. helyen végeztünk.

A végeredmény:

1. Airnergy FC

2. 1908 SZAC Budapest

3. 43. sz. Építők SK

4. Pestszentimre SK

A torna gólkirálya, a végig extra teljesítményt nyújtó, a 3 játéknapon összesen 21 gólt termelő (!) Gerhardt Ádám lett!

A győzelem idén (sem) sikerült, a serleg az összes klasszisát felvonultató, erős kerettel érkező zöld-feketéké lett. De kesergésre nincs okunk, jól játszott a csapat, volt esélye a végső győzelemre is. A mérkőzés után közös vacsorán vezették le a feszültséget a mieink. Legközelebb pedig jövő hét szerdán, a felkészülés első napján találkozik majd a keret.

Akik részt vettek a tornán és kiharcolták a bronzérmet:

Csapatvezetők: Slehovszki Krisztián és Balla Bertalan;

Játékosok: Berencsi, Maczinkó, Gergely, Örkényi, Balazsin, Szabados, Szabó M., Kocsis, Gerhardt, Pintér, Kóródi, Demeter.