MK selejtező, 1. forduló: 43. SZ. ÉPÍTŐK SK – FŐV. VÍZMŰVEK SK 1:3 (0:1)

  • 2019-08-01

2019.07.31. 19:30, Mészöly Kálmán műfüves pálya:

Berencsi 4 –

Szabó M. 5 (Pintér 68p 5), Varga D. 4, Demeter (csk) 5, Orosz 5 –

Szabados 4, Szabó Zs. 5, Örkényi 4 (46p Kovács D. 5), Jencsik 4 (Pethő 60p 6), Balazsin 5 –

Gerhardt 5

Gól: Pethő (67p)

Gólpassz: Demeter

Sárga: Varga D. (52p), Kovács D. (83p)

Dr. Hevesi Tamás:“Jelen állapotunkban ennyi volt bennünk. Későn kezdtünk, a felkészülés elején járunk. Így a jelenleg sokkal jobb erőléttel rendelkező Vízművek megérdemelten nyert ellenünk!”

IMG_1239Mintha az idő kerekét egy évvel visszaforgattuk volna! Tavaly ilyenkor is a Vízművekkel kezdtük a (kupa) szezont, majd néhány hét múlva a bajnoki rajt is velük indult. Akkor a kupa nem sikerült (1:2), a bajnoki rajt viszont igen (3:0). Sajnos akkor is jó látható volt, hogy a vendégek jóval előttünk kezdték meg és a kupa meccs idején előbbre is tartottak a felkészülésben. Ez most sem volt másképp.

IMG_1240Mindenesetre tény, hogy a csapatunk jelenleg alakulóban van. De nincs mese (azért végre) indul a szezon. Az optimális erőlét mellett, az ideális csapat sem állt még össze. Kires Attila (Ausztriából való vissza) igazolása még folyamatban van, Horváth Norbert pedig talp sérülése, Kóródi Viktor betegsége miatt volt kénytelen kihagyni a kupa meccset. Mellettük más játékosok (Kocsis, Bencze, Gergely, Kovács Zs. stb) sem állhattak – különböző okok miatt – a csapat rendelkezésére. Láthatóan a vendégek is átalakultak a szünet alatt, számtalan fiatal új játékos szerepelt a csapatukban.

IMG_1251Sajnos az időjárás sem volt kegyes a játékosokhoz, mert a késői kezdési időpont ellenére, párás meleg várta a csapatokat.

IMG_1297Már az első percben villantak a vendégek! Katona jobb oldali éles beadását, a hosszún menteni igyekvő Szabó M. alig fejelte a saját kapunk felső sarka mellé. A szöglet után Berencsinek kellett fognia egy 16 méteres lapos, középre tartó lövést.

IMG_1289Kicsit megnyugodtak a kedélyek, utazó sebességre kapcsoltak a csapatok. A vendégeknél volt a labda, többet birtokolták és mezőnyfölényben is játszottak. A játék elsősorban a mi bal oldalunkon folyt, mind a védekezés, mind a támadások tekintetében. A mieink elsősorban Balazsin megindulásaiból és szögletekből, pontrúgásokból veszélyeztettek. A 12. percben egy jobb oldali lapos beadás után kavarodás alakult ki a kapunk előtt, végül Szabó Zs. vágta a mezőnybe a labdát.

IMG_1436A másik oldalon Balazsin remek szöglete után Varga ugrott fel a vendég kapussal az ötösön, de magasan fölé fejelt, végül rövid ideig ápolni is kellett a középpályásunkat. A 17. percben maradt Balazsin bal oldali visszagurítását a középen érkező Jencsik 12 méterről magasan fölé rúgta.

IMG_1509A 22. percben maradt ki a félidőbeli legnagyobb helyzetünk. Balazsin a 16-os bal oldali sarka közeléből végzett el szabadrúgás, a labdát élesen kapura csavarta, azonban a rövidre berobbanó Szabados az ötösről “kifejelte” a gólba tartó labdát!

IMG_1562A vendégek ezidőtájt két kiugratásból veszélyeztettek! Előbb a középen kilépő Katona, Orosz nyomása és a kissé ütemtelenül kilépő kapusunk felett 16 méterről a kapu fölé-mellé, majd nem sokkal később, a bal oldalon Szabó M. és Demeter közé bepasszolt labdával indultak meg a pirosak, szerencsére az éles szögből leadott lapos lövés a röviden helyezkedő Berencsi vetődve szögletre paskolta.

IMG_1368A mezőnyfölényben játszó vendégek a félidő közepét megnyomták. És ez sajnos gólt is eredményezett. A 34. percben Örkényit egy az egyezték le a középpályán és innentől kezdve már csak úton voltunk. A jobb oldalra kijátszott, majd onnan laposan bejátszott labdát Kiss a 11-es pont környékén átvette, majd a tehetetlen Berencsi mellett a kapunk hosszú oldalába helyezte 0:1.

IMG_1450A félidő hátralévő részében komoly változás nem történ a játék képében, így a vendégek – összességében – megérdemelten vonultak egy gólos előnnyel a szünetre.

IMG_1530Fordulás után egy kissé lankadt a vendégek által diktált iram az iram. Nyíltabbá vált a meccs, igaz komoly átütőerő most sem volt bennünk. Ennek ellenére hamar jött a második gól és megint (mi másból) egy hibából. Az 57. percben egy középpályás labdavesztés után megint lemaradtunk az emberekről, Demetert is átfűzték, így kapott végül Végh ziccerlabdát a 16-osunkon belül, a támadó pedig az elé kifutó, vetődő Berencsi mellett 13 méterről higgadtan a kapu közepébe lőtt 0:2.

IMG_1447A csereként pályára lépő Pethő egyből, kétszer is szépíthetett volna. Előbb Gerhardtal párban 2-2-ben  mehettek a vendég kapura, de Gerhardt 16-os vonalán adott passza leperdült a lábáról, majd egy elcsent labdával a kapussal szemben állt, de végül nem tudott túljárni Vida eszén, és szöglet lett a helyzetből!

IMG_1306A 67. percben visszajöttünk a meccsbe! Balazsin végezhetett el szabadrúgást a 16-os bal oldali sarka közeléből, az élesen belőtt labdára a hosszún Demeter érkezett, védőnk közeli fejesét a rövid felsőből elsőre még bravúrral kiütötte Vida, azonban a kipattanót Demeter bravúros mozdulattal estében középre kanalazta, a hosszún pedig Pethő közvetlen közelről “betestelte” a labdát a kapuba 1:2.

IMG_1742Újra nyílt lett a meccs! Láthatóan a csapatunk már térden járt, de lehetőségeihez képest mindent meg próbált tenni az egyenlítésért és erre meg is volt az esélye! A 75. percben talán a legnagyobb helyzetünk maradt ki! Szabó Zs. a vendég térfél közepéről zseniális labdával ugratta ki a balról befelé mozgó Balazsint, szélsőnk egyedül egészen az ötös sarkáig futhatott, ahol gyatrán a gólvonalon ragadt, de a szöget jól záró kapus kezébe gurított!!!

IMG_1492Viszont a vendégek is lezárhatták volna a meccset! A 80. percben a bal oldalon kerültek mögénk, a laposan középre játszott labdát a tisztán ékező Cserjés 10 méterről csúnyán fölé lőtte! Ami nem sikerült a 80.-ban az sikerült a 89. percben. Megint egy saját térfélen elveszített labda, most a két Szabó nem értette meg egymást és a vendégek éltek is a lehetőséggel. Az ügyesen a védelmünk mögé passzolt (kissé hosszúnak tűnő) labdára a késlekedő Berencsi előtt Kuklis csapott le, elvitte a labdát a kapusunk mellett, majd éles szögből a hálóba gurított 1:3.

IMG_1607A végén, a hosszabbítás perceiben ismét zárkózhattunk volna, de Szabados pontos, jobb oldali beadását a berobban Demeter 6 méterről a bal kapufa tövére fejelte!

IMG_1412A tavalyi évhez hasonlóan idén is hamar véget ért számunkra a Magyar Kupa és megint erőben (és ezért játékban is) vert meg bennünket a Vízművek. Sokkal többet futottak, gyorsabbak dinamikusabbak voltak, miközben láthatóan nálunk sokaknak már a félidőben inkubátorra lett volna szüksége. De hát 2 hét és 1 edzőmeccs után sokkal többet nem is lehetett várni, a több mint egy hónapja tréningező, már 5-6 edzőmeccsen túl lévő, erőtől duzzadó vendégek ellen. A tanulság csak annyi, hogy nagyon meg kell nyomni az elkövetkezendő több mint két hetet, és akkor úgy mint tavaly, a bajnokin ismét vissza lehet vágni nekik.

Vasárnap 17-órai kezdéssel, a Zsámbék csapatát fogadjuk edzőmeccsen a Fáy utcában.