Téli Teremtorna döntő!

  • 2019-01-06

Tegnap a középdöntőben jó kezdés után, a végén egy váratlan (nagy) vereség is becsúszott, aminek következtében nem a könnyebb ágra kerültünk a vasárnapi egyenes kieséses szakaszban, hanem a nehezebbre. Így aztán a folytatásban, amíg a csoportunk győztese, a Nimród SE a Blsz2-es Törökbálint ellen készülhetett, addig mi a tavalyi győztes Testvériség ellen mérkőzhettünk a 4 közé jutásért.

IMG_8862Ráadásul az sem könnyítette a dolgunkat, hogy láthatóan riválisaink a legjobbjaikat szerepeltették szombat-vasárnap, nálunk pedig továbbra is igencsak foghíjas maradt a keret. Sajnos többek között Gergely, Kóródi, Demeter, Szabó Zs. különböző indokok alapján nem állhatott Slehovszki Krisztián rendelkezésére.

IMG_8865Végül Berencsi, Haraldseid, Kavalecz, Kovács, Örkényi, Szabados, Szabó M., Cséka, Balazsin, Pintér, Pethő és Vécsi kerettel vágtunk neki az egyenes kiesési szakasznak.

Az első mérkőzésen az Airnergy FC a Csep-Gól FC vel (7:4) csapot össze.

IMG_8833A második mérkőzésen pedig a mieink, a Testvériség SE ellen léptek pályára. Tavaly pont a torna ezen szakaszában, pont a Tesi elleni csúfos vereséggel búcsúztunk (2:9) a további küzdelmektől. De hol van (volt) már a tavalyi hó. Ugyan a meccs elején Szabados büntető is hibázott, de ennek sem volt ma jelentősége mert, a mieink rendkívül koncentráltan, különösen az első félidőben jól játszva, meglepően simán hozták a meccset. Már 7:1 is volt ide, a végére egy kicsit kiengedtünk, így a végeredmény végül 7:5 lett.

IMG_8855A folytatásban Kelen – MLTC 9:1 és Nimród – Törökbálint 6:1.

IMG_8906A döntőbe jutásért a zömében NB2-es futsal játékosait szerepeltető Airnergy FC ellen léptünk pályára. Eleinte ez a meccs is a mieink szája íze szerint alakult, mert a második félidő hajrájáig folyamatosan vezetünk. Ekkor azonban csak sikerült a 3 gólos előny eltékozolni! 6:3-ról egyenlített a BLSZ3-as ellenfelünk, 6:6 lett a vége.

IMG_8888Jöhettek a büntetők (3-3) amit az Airnergy játékosai jobban lőttek, így hetesekkel (1:2-vel) ők jutottak a döntőbe.

IMG_8933A másik ágon a Kelen 6:3-ra verte a Nimród csapatát.

IMG_8941A 3. helyért a ismét Nimród SE ellen játszottunk, akik ellen némi meglepetésre kikaptunk a középdöntőben. A sárga-feketék hamar 2 gólos előnyre tettek szert, de a mieink hamar felálltak és átvették a vezetést. 3 perccel a meccs vége előtt még 7:5 volt ide. Azonban úgy látszik, hogy ez a torna már csak a magabiztos előny leadásáról marad számunkra emlékezetes. Szabó Marci szabálytalankodása miatt az utolsó percekre megfogyatkoztunk és ezt az ellenfelünk ki is használta, a meccs végét jelző duda szóval egyidőben egyenlíteni tudtak (7:7).

IMG_8961Itt is jöttek a büntetők. Az első 3-3 büntetőt belőtték a csapatok, aztán viszont már csak mi! Cséka betalált, Haraldseid meg hárított! Ezzel 4:3-ra nyertük a büntetőrúgásokat.

IMG_8968A döntőben a Airnergy a Kelent is legyőzte (3:0), így idén ők nyerték a BLSZ Téli Teremtornát (Gratulálunk).

1. Airnergy FC

2. Kelen SC

3. 43. sz. Építők SK

4. Nimród SE

_DSC0436A torna díjait Czakó Tibor konferálásában dr. Borbély Zoltán, az MLSZ Budapesti Igazgatóság Társadalmi Elnökségének alelnöke, valamint Antal Péter, a BLSZ Grassroots koordinátora adta át.

IMG_8986

A torna gólkirálya (már nem először) 15 góllal, csapatkapitányunk  Vécsi Gábor lett!

_DSC0479A BLSZ által szervezett teremtorna most sem okozott csalódás. Idén is gazdagabbak lettünk ezzel a jó hangulatú, nívós sporteseménnyel. Az elmúlt években szerzett 2 arany és 2 ezüst után lehet, hogy most jön a bronzkorszakunk. Mindenesetre az eredménytől függetlenül a csapatunknak nagyon jót tett ez a néhány közös nap és ezzel a pozitív élménnyel futhatunk neki – a várhatóan kihívásokkal teli – január 15.-én kezdődő tavaszi felkészülésnek.

IMG_8830Pestifoci beszámolója:

Az Airnergy FC nyerte a BLSZ Férfi Felnőtt Téli Teremtornát!

airnergykanizsai2

A BLSZ III-as Airnergy FC lett a BLSZ Férfi Felnőtt teremtorna győztese 2019-ben. Az MLSZ Budapesti Igazgatóság szervezésében 24 csapat részvételével megrendezésre kerülő esemény a végletekig izgalmas volt! A január 6-i döntő napra 8 csapat került be, az Airnergy FC mellett a Csep Gól FC, a 43.sz. Építők SK, a Testvériség SE, a Kelen SC, az MLTC, a Nimród SE és a Törökbálinti FC.

Eredmények

Negyeddöntők:

Airnergy FC – Csep-Gól FC 10:4
43.sz.Építők SK – Testvériség SE 7-5
Kelen SC – MLTC 9-1
Nimród SE – Törökbálinti FC 6-1

Elődöntők:

Airnergy FC – 43.sz.Építők 6-6 büntetők után: 8-7
Kelen SC – Nimród elődöntő 6-3

3. helyért:

43.sz.Építők – Nimród I 7-7 büntetők után: 11:10

döntő:

Airnergy FC – Kelen SC 3:0

A negyeddöntők közül a 43.sz.Építők Testvériség mérkőzés volt a legizgalmasabb és legszínvonalasabb. A hajtós meccsen a Testvériség későn kezdte a gólgyártást, így bele kellett nyugodnia a 7-5-ös vereségbe! Az Építők egyébként 7-1-re is vezetett már!
A többi párharc valamivel kisebb csatát hozott, az Airnergy, a Kelen és a Nimród is magabiztosan jutott a négy közé!
Az elődöntők aztán mindenki számára nagy élményt nyújtottak. Az Építők az Airnergy ellen eltékozolta a 6-3-as előnyét. A 6-6-os rendes játékidős eredmény után büntetők jöttek, amelyet a kevesebbet hibázó, teremben nagyon jó BLSZ III-as csapat nyert meg!
A Kelen és a Nimród mérkőzésen barátként köszönthették egymást a játékosok, rengeteg ismerős találkozott egymással. A pályán viszont óriási volt ennek ellenére a küzdelem, 6-3-al végül a Kelen jutott a döntőbe.
A bronzmérkőzés ismét az ezen a napon megszokott Építők-forgatókönyvet hozta. Az utolsó perc előtt a kék-fehérek még 7-5-re vezettek, de a Nimród fergeteges hajrával, emberelőnyben kiegyenlített. Jöhettek a büntetők, melyeket a játékosok ezúttal nagyon jól rúgtak. Végül az orosz rulettet  4-3-ra a 43-as nyerte, így ő lett a harmadik!
A döntőben nagyon jól védő kapusának, Tugyi Dávidnak is köszönhetően, az Airnergy 3-0-ra nyert az ezúttal csak helyzetekig jutó, de a tornán egyébként remekül játszó Kelen ellen!

A gólkirály Vécsi Gábor (Építők) lett 15 góllal, ezzel megvédte címét! A legjobb kapus a döntőben (is) parádézó Tugyi Dávid (Airnergy) lett!

A torna díjait Czakó Tibor konferálásában dr. Borbély Zoltán, az MLSZ Budapesti Igazgatóság Társadalmi Elnökségének alelnöke, valamint Antal Péter, a BLSZ Grassroots koordinátora adta át.

Pestifoci.hu